MEDIEREA IN CONFLICTELE DE MUNCA

Conflictele de munca privesc in general aspecte legate de continuarea/incetarea/derularea unui contract individual de munca. Modificarile intervenite in contractul individual de munca prin acord se pot referi la: durata contractului, locul de desfasurarea a activitatii, felul muncii, conditiile de munca, timpul de munca, salariul, timpul de odihna etc.
 
De asemenea, pot aparea conflicte in legatura cu plata unor despagubiri pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de parti prin neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a unor obligatii si care sa nu priveasca drepturi corelative conferite de lege sau negociate in baza contractelor colective de munca. 
 
O alta categorie priveste conflictele de la locul de munca ce pot aparea intre colegi sau diferite departamente.
 
Medierea coflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
 
Medierea va ofera posibilitatea de a rezolva intr-un timp scurt aceste conflicte, sa ajungeti la o solutie care sa va protejeze propriile nevoi si interese. 
 
Prin mediere aveti posibilitatea de a transmite celui cu care va aflati in conflict modul in care ati fost afectat de actiunile sale, precum si felul in care vedeti solutionarea conflictului. Puteti participa la mediere insotit de un avocat, care sa va proteze drepturile si interesele.
 
Medierea are de loc, de regula, la biroul mediatorului, intr-un cadru mai putin formal, astfel incat puteti proteja informatii confidentiale despre dumneavoastra sau afacerea dumneavoastra. 
 
Dumneavoastra decideti care este solutia cea mai potrivita pentru solutionarea conflictului. Mediatorul va indruma pasii in gasirea acesteia.

Informatii Contact

 

  • Calea Calarasilor nr. 57, Etaj 2,
    Sector 3, Bucuresti
  • La 5 minute de Piata Unirii
  • 0746 347 084